Посланиците на Норвегия и Филипините в Пакистан загинаха, а тези на Полша и Холандия са ранени

Посланиците на Норвегия и Филипините в Пакистан са сред шестте жертви на катастрофа с хеликоптер в северната част на страната, събщава Би Би Си, позовавайки се на източници в армията.
Военният хеликоптер се разбил при неуспешно аварийно кацане в планинския регион Гилгит-Балтистан. Съпругите на посланиците на Индонезия и Малайзия също са загинали в трагичното произшествие, чиято причина за сега остава неизвестна.
Говорителят на армията Асим Баджва потвърди смъртта на норвежкия посланик Лейф Ларсен и посланика на Филипините Доминго Лусенарио в Twitter. Той обяви, че други петима са ранени, в това число посланиците на Полша и Холандия.
На борда на хеликоптера MI-17 е имало 11 чужденци и шестима пакистанци, добави той. Би Би Си съобщава, че той се е забил в сграда, част от военно училище в Гилгит-Балтистан. Все още не е известно дали в катастрофата са загинали хора, които са били на земята, в непосредствена близост.
Падналият хеликоптер е един от трите, транспортирали дипломати към откриването на лифт, построен от военновъздушните сили. Пакистанският премиер Наваз Шариф също трябваше да участва в откриването, но самолетът му се върна след инцидента с хеликоптера.

Comments

comments