Посегнаха на горски служител в Белица

Със счупен прозорец на пристройката към къщата си и срязани гуми на личния автомобил осъмна тази сутрин инж. Стоил Генев – старши лесничей на първи охранителен участък в ТП „ДГС Белица”. Посегателството върху имуществото на горския служител е извършено в нощта срещу 2 септември, само два дни след констатирано от него нарушение и предотвратена кражба на едра строителна дървесина.
На 31 август към 6:10 часа сутринта горският служител Стоил Генев получава информация по телефона за товарен автомобил, движещ се в посока Якоруда, който превозва незаконно строителна дървесина. Заедно с двама горски надзиратели извършват проверка на временен склад в обект за промишлен дърводобив, отдаден на ЕТ „Ники Апостолов”. Установява се, че липсва добита едра букова строителна дървесина.
След констатираната кражба инж. Генев се обръща за съдействие към горски инспектори от РДГ Благоевград. Същия ден, около 13.30 часа, те откриват откраднатата дървесина в размер на 15.80 куб. метра в дървопреработващ цех в гр. Якоруда. Цехът е собственост на ЕТ „Реджепица” – Рамадан Кьоров. Дървесината е иззета и предадена за съхранение в двора на „ДГС Якоруда”.
На 1 септември инспекторите от РДГ Благоевград съставят констативен протокол и акт за административно нарушение на собственика на товарния автомобил с рег. № Е 29 48 АМ – Георги Н. Апостолов, за неработещ GPS при транспортиране на дървесината.
За случая е подадена жалба в РУП Разлог. Извършват се следствени действия от компетентните органи. Предполага се, че поредният вандалски акт срещу горски служител на Югозападното държавно предприятие е реакция на засилените мерки и действия срещу незаконните посегателства в държавните горски територии.

Comments

comments