Поредна подигравка! Убиецът на Хюлия от Варна ще лежи само 12 години, плаща 300 бона кръвнина

„Това е подигравка! Справедливо ли е според вас?“, коментира потресен бащата на Хюлия присъдата, която Варненският окръжен съд току-що произнесе за Иван Тодоров, признат за виновен за убийството на младото момиче.
Припомняме, че лицето на Хюлия буквално било смазано с гаечен ключ, след като момичето отказало интимност на Иван Тодоров. Тъй като обаче делото се гледаше по съкратената процедура, вариантът „доживотен затвор без право на замяна“ отпадна. Ето защо обвинението поиска младежът да лежи в затвор поне 30 г., но съдът наложи 20 години затвор, които обаче се редуцират с една трета заради съкратеното съдебно следствие. По този начин той ще лежи 13 години и 4 месеца. От тези години обаче ще бъдат признати и извадени месеците, които Иван е прекарал в холандски арест и във Варненския затвор до делото. Той бе заловен дни след убийството през януари миналата година.
Съдът уважи и гражданския иск на двамата родители, като наложи убиецът на дъщеря им да заплати по 150 хил. лв на всеки. Всяка една от страните по делото има възможност в 15-дневен срок да обжалва или протестира наложената днес присъда. Адвокатите и родителите на Хюлия са категорични, че ще потърсят правата си на втора инстанция. Майката на момичето дори не успя да коментира случилото се, а просто излезе от съдебната зала разплакана.

Comments

comments