Поредна група благоевградчани арестувани зад граница: Цв. Костадинов, Н. Радев и Г. Алексов вкарани в затвора в Киети-Италия, задържани с пакети екстази, завързани за корема

Трима благоевградчани бяха арестувани в Италия с огромно количество екстази, съобщава struma.com от свои източници в местния ъндръграунд. Цв. Костадинов / Цецо / – 28 г., Н. Радев 26 и Г. Алексов са били задържани при акция на карабинерите в миналата седмица .

Проверката им установила следното. Групата е арестувана на път за град Киети във Фолксваген Туарег, шофиран от друг българин. Според запознати, тримата са били следени от италианската полиция, но били неуловими, тъй като често сменяли местоживеенето си. При настаняването им в хотел в покрайнините на Рим, край летище Фиуминчино, те били установени и проследени след изрична заповед, при регистриране на българи в хотел в района да бъде информирана полицията.

След като пред хотела се появил българинът с Туарег, карабинерите тръгнали след групата. На изолиран участък друг полицейски автомобил препречил пътя им и така колата с четиримата българи била спряна. При ареста им екстазито под формата на кристали, е открито в пакети завързани за корема на тримата благоевградчани.

Общото количество е над 1 килограм . За да не се улавя миризмата пакетите били намазани с нещо като грес ,разказаха запознати със случая. От тримата криминално проявен е Костадинов, който преди около 2 месеца е излязъл от затвора ,където излежал присъда за разпространение на марихуана. Подробностите потвърди и капитан Винценцо Мареска, ръководител на операцията по задържане на групата. Дрогата била предназначена за пласиране в университетско градче в района. Оказва се ,че нашенци са имали и помагачи, отдавна живеещи в Италия. Това е поредната „порция “ благоевградчани, които са вкарани в затвор в чужбина. В момента в затвор в Унгария са Пламен Илиев- Джудиста и дясната му ръка Росен Василев- Роси. Те бяха задържани в началото на тази година при опит да оберат банкомат,това е тяхната специалност. По данни на външното ни министерство над 3000 българи изтърпяват присъди в затвори в чужбина.

Comments

comments