Пореден скандал: Властите в Македония сами са организирали атаката в Куманово?

Бившият вече директор на македонските спецслужби Сашо Миялков активно е участвал в организацията на терористичното нападение в Куманово. Това съобщава в утрешния си брой сръбското издание „Блиц“, позовавайки се на сръбските служби за сигурност, предаде БГНЕС. Отлично осведомени източници на bTV в Македония потвърждават информацията.
Преди два дни вътрешният министър на Македония Гордана Янкулоска подаде оставка. Към аналогичната постъпка прибягна и министърът на транспорта Миле Янакиески. Поста си напусна и самият Миялков, който е братовчедът на премиера. Официалната информация бе, че Сашо Миялков сам е предложил оставка в писмо до премиера. Според анализаторите хвърлените оставки са именно заради тежкия провал на спецакцията в Куманово.
„Вече близо едно десетилетие Миялков се смята за най-силния човек в Македония. Той контролира най-влиятелните политици и престъпници от Албания и региона. Целта на нападението в Куманово бе да се предизвика междуетнически инцидент и така македонското правителство да бъде защитено от нападенията на опозицията, която на 17 май подготвя митинг и сваляне на властта. Нещата излизат от контрол и планирания етнически инцидент се превръща в терористично нападение“, казва пред „Блиц” източник от сръбските служби.

Comments

comments