Полицай от Добринище се изправя пред съда за убийство на свой съгражданин

Полицай ще бъде изправен на подсъдимата скамейка за убийство на свой съгражданин. Подсъдимият 33-годишният Славчо Каферинов от Добринище застрелял със служебния си пистолет “Макаров” 40-годишния бизнесмен Спас Пенгьов. Окръжната прокуратура в Благоевград внесе обвинителния акт в съда и се очаква първото заседание по делото, пише “24 часа”. Трагичният инцидент се разиграл около 5:20ч на 20 юли 2013г. на улица пред дома на убития в Добринище. Часове по-рано служителят на реда, който не бил на работа по това време, се скарал с Пенгьов и брат му в местна дискотека. Братята се разотивали, а малко след тях и полицаят, който бил пиян. Оставил колата си на улица, близка до дома на Пенгьови. Пеша стигнал до къщата и повикал навън Спас. Когато мъжът излязъл, Каферинов извадил пистолета и изпразнил пълнителя в главата и лявата половина на гърдите му.
Най-различни са слуховете за причината за жестокото убийство. Те клонят от пиянска свада и битов скандал към неуредени финансови взаимоотношения или пък ревност.
След като бе задържан, автоконтрольорът бе моментално уволнен. При разпитите заявил, че убийството е направено при самозащита, след като бил нападнат от покойния Пенгьов с дървен кол.

Comments

comments