Полицаи и жандармеристи проведоха мащабна акция в Ихтиман

Шестима души са задържани за нападение над двама полицаи в Ихтиман, съобщиха от пресцентъра на МВР. Опитът на близки и роднини да освободят арестант вчера, приключи с изпращането на около 200 униформени, сред които и жандармеристи.
Вчера привечер 45-годишен криминално проявен мъж е бил задържан във видимо нетрезво състояние, след като буйствал и крещял през счупен прозорец на междуетажна площадка в блок в града. След като е бил задържан, патрул от нощната смяна го е транспортирал до болницата за задължителния медицински преглед. На излизане от болницата обаче, двамата полицейски инспектори са били пресрещнати и нападнати от група мъже и майката на арестанта. С употребата на сила и заплахи, тълпата успяла да освободи задържания, след което участниците в нападението се разбягали в различни посоки, макар че задържаният останал с белезниците си.
С цел издирване на участниците в инцидента, охрана на обществения ред и недопускане на ескалация на напрежението главния секретар на МВР е издал заповед за провеждането на мащабна полицейска операция на територията на града, посочват от пресцентъра на МВР. В хода на акцията са проверени 12 адреса, за които е имало данни и се предполага, че там може да се укриват издирваните. Избягалият арестант отново е бил задържан заедно с брат си в жилище в кв.„Клисарци“ на Ихтиман, където се е укривал. Другите участници също са установени и задържани. С прокурорско постановление, на шестимата задържани са наложени мерки за задържане за срок до 72 часа.
По време на проведената акция са намерени и иззети седем лични и пет дебитни карти, два тефтера с имена и суми срещу тях, един акт за раждане на жителка на квартала и бележки с ПИН кодове на карти. Собственичката на жилището е отведена в районното управление. Продължават разпитите на притежателите на откритите лични документи. При извършените проверки са установени три камиона с деветима души в тях. Лицата, както и превозните средства са били без документи. Продължава работата по изясняване собствеността и случаите, при които са били използвани тежкотоварните автомобили.

Comments

comments