Полицаи иззеха над 700 кутии контабандни цигари

733 кутии контабандни цигари са открити и иззети от полицейски служители при акция по линия на противодействие на съхранението и разпространението на акцизни стоки. Извършени са общо четири проверки. При извършен личен обиск на 45-годишен мъж, с инициали К.О. Петрич, у него са намерени и иззети около 30 кутии цигари с чужда контролна марка. Срещу нарушителя е образуван заявителски материал.

Други 33 кутии цигари чужда контролна марка са иззети при от лек автомобил, проверен в Петрич. Колата е шофирана от 33-годишен мъж, с инициали Б.К. В хода на акцията са иззети и 121 кутии цигари с чужд бандерол от жилище в с.Скрът. Домът е обитаван от 61-годишен жител на селото.

При извършена проверка в гараж, пригоден за сервиз за поправка на автомобили, находящ се в ж.к ”Еленово” в Благоевград и използван от К.Р./30г./ от гр.Благоевград, от полицейски служители на 02 РУ-Благоевград, са намерени и иззети около 340 кутии цигари без задължителен бандеролен знак.

След последващи издирвателни мероприятия е извършена проверка в жилище, обитавано от К.Р., в резултат на която са открити и иззети около 209 кутии цигари без наличен задължителен бандеролен знак. По случаите са образувани досъдебни производства. Работата продължава.

Comments

comments