Полицаите получават по 100 лева бонус за Коледа

полиция

Коледните бонуси на полицаите ще са по 100 лева, защото няма пари за повече, каза вътрешният министър Младен Маринов пред журналисти в коментар на искането на СФСМВР парите за Коледа да са по 385 лева.

Маринов е разпоредил проверка как са харчени парите на МВР и станало ясно, че след като били платени заплатите за декември, остават по 100 лева на човек, в т.ч. и на наказаните. Така парите за бонуси общо са около 5 млн лева.
Колкото до 100-те милиона, отпуснати на среща при премиера в началото на годината – парите били дадени за увеличение на заплатите, като в тях били включени и заплатите на новоназначените служители, каза Маринов. Той поясни, че няма как да бъдат прехвърляни пари от различни пера в бюджета за заплати.

Трябва да се намери консенсус между големите желания и възможностите, посочи Маринов. През 2019 г. увеличението ще е 10 на сто върху основната заплата. Така тези полицаи, които имат стаж над 15 години стаж в МВР, ще получат около 12-13% увеличение, защото то се отразява и върху частта за прослужено време.

Заместникът му Стефан Балабанов допълни, че няма откъде да се намерят повече пари.

Comments

comments