Поларено одеяло – предимства и недостатъци

spalno-belio

Понеже времето застудява, всеки има избор как да се запаси със спално бельо, което да го топли, да му осигурява комфорт и естествено да бъде красиво според личните разбирания. За тези, които са избрали да си купят поларено одеяло – много популярно последно време – ето предимства и недостатъци, които да са ви от полза. 

Това е хубавото на недостатъците, защото като ги знаете предварително, можете да ограничите тяхното влияние и дори да ги обърнете в позитиви. В смисъла на спалното бельо това е важно, защото преди всички с поларено одеяло вие търсите топлина за по-студените дни или нощи.

Първо и най-важно, поларът е материя създадена от полиестер в Щатите през 1979 г. и някак си заради качествата си, тя някак си започва да заменя вълната. Тя е подходяща за всеки, който търси приятна, топла материя, особено когато времето застудява. Така че освен за спално бельо, те са подходящи за дрехи, шалове и други аксесоари за облеклото.

Предимство на поларените одеяла е мекотата и топлината, която предоставят, което ги прави идеални за есен и зима. Освен това, поларът имат свойството да обира влагата от тялото, което също е добре по време на сън. Друго важно предимство е, че те могат да се правят от рециклирани пластмасови бутилки, което е щадяща природата дейност.

Днес поларените одеяла са много красиво декорирани с най-различни образи, така че освен чисто практична им функция да топлят, те могат да донесат и красива намеса в интериора. Какви са обаче недостатъците?

Първият недостатък е свързан с обирането на много прах, косми и други частици, които са паднали на земята. Особено тежко е положението ако имате котки и кучета, защото постоянно ще ви се налага да четкате одеялото, за да може то да придобие прилична външност.

Също така, друг недостатък е, че поларът е лесно запалим. Затова не дръжте в близост до леглото когато си почивате свещи и други горящи източници, за да не стане непредвидена беля. В този смисъл, не трябва да перете поларено одеяло в гореща вода, а да му обърнете специално внимание при пране.

Сега след като знаете предимствата и недостатъците, можете да реализирате вашата идея за покупка на поларено одеяло!

Comments

comments