Пожар изпепели къщата на тотомилионер

Мистериозен пожар изпепели дом и обзавеждане за стотици хиляди лева в хасковското село Криво поле в късния следобед в понеделник, пише „Телеграф”. Щетите са огромни, защото къщата не е каквато и да е, а на милионер.
Собственикът Селим Тракалиев е известен като Милионера след щастливия му удар от 7 милиона евро от Националната лотария на Гърция през 2013 година. Тогава нашенецът бил на гурбет в южната ни съседка и според слуховете дори просел милостиня по улиците.
Пуснал минимален фиш от евро и петдесет и ударил голямата печалба. След това взел мерки и успял да запази анонимност до януари 2014 година. Когато обаче се разчуло, че той е късметлията, 49-годишният Селим упорито отказва да бъде сниман и популяризиран като милионер в евро.
Това той обясни тогава със страха си да не бъде запалена къщата му, опасение, което вероятно се сбъдна година и половина по-късно. Защото освен версията късо съединение има и такава за умишлен палеж.
Според пожарникарите, огънят в къщата на Селим тръгнал от тавана и светкавично се разпространил по гредореда. Хората в къщата се спасили с паническо бягство, но някои от децата се нагълтали с пушек.
Половината покрив изгорял, а пламъците унищожили 100 квадрата от дома, заедно с покъщнината. А тя била от най-скъпата. За щастие, пожарникарите успели да спрат огъня преди да обхване и скъпата земеделска техника в двора, където бил паркиран и скъпия джип на милионера.

Comments

comments