ПОД ПАРТИЕН ЧАДЪР! Областният координатор на МГЕРБ – Благоевград Венцислав Хросинков назначен в Разплащателна агенция

Областният координатор на МГЕРБ в Благоевград и бивш кандидат-депутат от ГЕРБ Венцислав Хросинков е поредният деен член на управляващата партия, започнал работа в Разплащателна агенция, която благоевградчани шеговито наричат „Резерв за активисти“.

Преди няколко дни Хросинков е започнал работа в агенцията в Благоевград като старши експерт. Младежът, който е член на ГЕРБ – Благоевград от 2009 г., до момента е работил като финансист, но занапред ще му се наложи да се заинтересува и от проблемите на земеделците и начините за отпускане на евросубсидии.

Вторият назначен в Разплащателна агенция – Благоевград миналата седмица е Александър Равначки. Той също е от активистите на ГЕРБ – през 2011 г. бе кандидат за общински съветник от партията за Благоевград, а през 2013 г. – кандидат за депутат. При него навлизането в професионалните дебри на агенцията ще е още по-трудно, защото той е моден дизайнер от средното си образование и педагог – от висшето.

Равначки е и двойник на познатия у нас турски актьор Къванч Татлату. През 2009 г. майка му оповести това в писмо до романтичното тв предаване „Море от любов“ и благоевградският вариант на главния герой от „Перла“ бе поканен от водещата Наталия Симеонова за неин асистент в едно от изданията на предаването.

Освен че ще са колеги в Разплащателна агенция, Хросинков и Равначки имат и общо минало – през 2012 г. двамата станаха заместник-председатели на МГЕРБ – Благоевград под ръководството на тогавашния областен координатор, а сега евродепутат – Андрей Новаков. По онова време Равначки следваше магистратура по международни отношения, а Хросинков – по управление на човешките ресурси в публичната сфера.

С новите 2 назначения шефът на Разплащателна агенция Георги Качев, който преди 3 месеца бе задължен да извърши 10-процентно съкращение в службата, не само запази, но и увеличи щатните бройки на подчинените си. През април Качев уволни 5-има от основателите на агенцията – Христина Божкова, Иван Тупавичаров, Валентин Бошкилов, Али Абдиков и Красимир Милков, но впоследствие стана ясно, че 5 работни дни преди съкращаването им е назначил във фонда общинската лидерка на ГЕРБ в Кочериново и местна общинска съветничка Даниела Календерска и Йорданка Колчева – кандидат-кметица на разложкото с. Бачево през 2007 г. от ГЕРБ.

По същото време с места в Разплащателна агенция се уредиха още Иван Иванов – бивш управител на благоевградски банков клон, Боряна Василева – дъщеря на ексшефа на „Напоителни системи“ Живомир Василев, и Лилия Богданова – роднина на БСП депутатката Мая Манолова. На работа отскоро е Сергей Младенов, приятел и състудент на бившия шеф на фонд „Земеделие“ Румен Порожанов.

Освен новите им колеги Хросинков и Равначки, придобивка за работещите в Разплащателна агенция от седмица са и 15 на брой GPS-а. Те вече са сложени в половината от общо 32-те коли на агенцията. Според работещи във фонда в Благоевград устройствата обаче са монтирани главно в колите на инспекторите, които не са членове на ГЕРБ, за да се държат изкъсо къде ходят и дали изразходваното гориво отговаря на километрите, които навъртат по време на ежеседмичните им командировки в Благоевградска област.

Източник:Struma.bg

Comments

comments