Подписаха договора за търсене на нефт и газ в Силистар

Министърът на енергетиката Теменужка Петкова и регионалният вицепрезидент на „Шел“ Айлин Уилкинсън подписаха договор за търсене на нефт и природен газ в „Блок 1-14 Силистар“, в присъствието на премиера Бойко Борисов. Това съобщиха от пресцентъра на Министерство на енергетиката. Блокът е разположен в изключителната икономическа зона на Република България в Черно море. Договорът е за пет годишен срок, с право на две удължения от по две години.

Компанията ще вложи в проучванията 18.6 млн. евро без ДДС и ще заплати на държавата бонус на стойност 4.9 млн. евро без ДДС. В работната програма са заложени средства за фонд „Корпоративна социална отговорност“, насочен към крайбрежните общини, прилежащи на „Блок 1-14 Силистар“ и към висшите учебни заведения „Минно-геоложки университет Св. Иван Рилски“ и Софийски университет „Св. Климент Охридски“.

Предложената работна програма на компанията включва сеизмични проучвания, които ще се извършват в съответствие с националните и европейските нормативни разпоредби и стандартите на Шел за опазване на здравето, безопасността, сигурността, околната среда и социалното представяне.

Comments

comments