Повратен момент на днешната редовна сесия на Обс-Благоевград, се оказа неплащан наем от Георги Грънчаров за заведението в сградата на НЧ „Никола Вапцаров”

Възмущение и смут в днешната редовна сесия на Обс-Благоевград внесе питане на Милан Богдански към кмета Камбитов, относно това,че фирма ЕТ „Георги Грънчаров” наемател на заведението намиращо се в сградата на НЧ „Никола Вапцаров“ вече почти година не е плащал наема си,заради което част от парите от наема предвидени за издръжка на читалището не са усвоени от културната институция.Изнесените факти предизвикаха възмущение в множество от общинските съветници.
През юли миналата година осем фирми заявиха желание за участие в търга за кафе-клуба при НЧ „Никола Вапцаров” в Благоевград, но само шест от тях подадоха ценови предложения.Най-щедра бе фирма ЕТ „Георги Грънчаров” с предложение от 4771 лв. месечен наем без ДДС, която безапелационно спечели наддаването.Кафе-клубът се отдаде за срок от пет години. Барчето, което до тогава бе стопанисвано от Костадин Угринов за сумата от 600 лв., се оказа един от най-предпочитаните обекти за местните бизнесмени и наемната му цена скочи близо 8 пъти.
Търгът тогава бе предшестван от остър спор между общинската администрация и председателя на читалището Васил Новоселски, завършил в съда.
Проблемът бе кой да отдава под наем атрактивното помещение, което е общинска собственост. Новоселски подаде жалба в Административен съд за спиране на търга, но тя бе отхвърлена с мотив, че помещението, в което се намира кафе-клубът, не се използва за творческа дейност, каквото е основното призвание на такъв културен институт, тогава кметът Камбитов заяви,че ще дава по 1000 лв. от наема за издръжка на Читалището.
Днес стана ясно, че почти година по-късно Георги Грънчаров, управител на две заведения и една дискотека в Благоевград не е плащал договорения наем на общината, а от там следва,че за този период и читалището не е получавало пари.
По ирония на съдбата се оказа,че точно днес е и самото откриване на клуба от Грънчаров, какво ще се случи след фактите оповестени днес предстои да разберем.
Ние ще продължим да следим случая и да ви информираме за развитието на скандалният казус.

Comments

comments