Повече здраве само за 5 минути

Има дребни навици, които могат да направят грандиозни промени. Хората смятат, че ако се хранят здравословно и спортуват 3 пъти седмично, то вече са дали максимума от себе си, за да бъдат здрави. Това обаче не е така. Ето и какво може да направите, за да си осигурите здраве и дълголетие. Усилието е само за няколко минути:

1. Намалете кашкавала в пицата за сметка на доматения сос

Когато си поръчвате пица, помолете да намалят наполовина кашкавала и да удвоят доматения сос. Така хем ще намалите калориите, хем ще получите по-високи дози ликопен (съдържа се в доматите), който е силен антиоксидант и предпазва от куп болести.

2. Добавете сок към обяда

Изпийте чаша пресен портокалов сок с храната си, за да увеличите приема си на желязо.

90a7f1dfdeb6723ec583eb8310f61d75

3. Изперете във вряща вода покривката

Изперете във вряща вода с малко прах за пране покривката. Изследванията показват, че в 80% от покривките има огромно количество бактерии, част от които и опасните ешерихия коли.

4. Планирайте менюто си за седмицата

Това ще ви помогне да се храните здравословно и да не похабявате храна и пари. Заложете на зеленчуците, плодовете, ядките, за да не се поддавате на сладките изкушения.

5. Тествайте възглавницата си

Сгънете я наполовина и поставете една книга отгоре. Ако тя я изхвърли и запази формата си, значи е годна за спане. Неудобните възглавници водят до перманентна умора и болки във врата.

6. Вземете въжето и скачайте

Скачането на въже изгаря мазнините в тялото, действа добре на сърдечносъдовата система, предпазва костите от остеопороза и ще постави усмивка на лицето ви.

7. Почистете банята

Не става въпрос за цялата баня, а за ежедневно използваните неща. Кърпата ви трябва да се сменя минимум на една седмица, а четката за зъби на месец-месец и половина. Ако сте боледували, веднага трябва да направите подмяна и на двете, тъй като те се превръщат в инкубатор на бактерии.

Източник: tialoto.bg

Comments

comments