Пловдив в класация на най-красивите места в Източна Европа

Пловдив попадна в класация на осемте най-привлекателни места, чрез които туристите да открият Източна Европа. Подреждането е на един от водещите всекидневници в Белгия, отпечатвани на френски език – „Либр Белжик“.

Отбелязва се, че в историята градът е бил тракийски, а днес България е успяла да го съхрани в чист вид, макар да „е оставила на Турция и Гърция да привличат туристи“. Онези, които предпочитат съседите (Турция и Гърция), не знаят какво изпускат, пише изданието, цитирано от БТА и Дарик.

Посочва се, че Пловдив бе определен за Европейска столица на културата през 2019 г. и е възприеман като най-стария град в Европа. Допълва се, че също като Рим, Пловдив е разположен между седем хълма.

Останалите градове, препоръчани от автора, са Талин (Естония), Киев (Украйна), Вроцлав (Полша), Кошице (Словакия), Нови сад (Сърбия), Задар (Хърватия), Котор (Черна гора).

Източна Европа несправедливо бива пренебрегвана заради слънчевите Италия, Испания и Гърция, а често крие неподозирани съкровища, обобщава изданието.

Comments

comments