Плевнелиев цъфна в рекламен клип на Хилари Клинтън

Росен Плевнелиев цъфна в рекламен видео клип, в който Барак Обама, бившият австралийски премиер Джулия Гилард, бившият военен министър Леон Панета, Мадлин Олбрайт описват Хилари Клинтън като лидер със световен опит. Кадрите са от посещението на Клинтън като държавен секретар в първия мандат на Обама през февруари 2012 г. Президентът Плевнелиев тогава тъкмо беше встъпил в длъжност.

В момента Хилари Клинтън губи предварителните избори в Ню Хампщир за номинацията на президентските избори на Демократическата партия, съобщава Си Ен Ен.

Сенаторът демократ и кандидат за президент на САЩ Бърни Сандърс уверено стои пред своя основен конкурент Хилари Клинтън в ключовия щат Ню Хемпшър, пише The New York Times.

Според изследване на университета на Ню Хемпшър за Сандърс биха гласували 60% от местните демократи, а за бившия държавен секретар на САЩ – едва 33%. Още през ноември миналата година Сандърс задмина Клинтън с 10 пункта. В момента повече от половината демократи в щата са на мнение, че са сигурни за кого да гласуват. На Сандърс ще му се наложи да подсигури явяването пред урните на своите поддръжници, които традиционно не обичат да гласуват. Вътрешните за Демократичната партия избори в Ню Хемпшър ще се проведат на 9 февруари. Вторият щат, където ще има партийни избори, ще е Айова. Социолозите прогнозират, че гласовете за двамата претенденти ще бъдат фактически равни – 42% за Клинтън срещу 40% за Сандърс.

Предварителните избори при демократите се изостри, въпреки че Клинтън се смята и досега за фаворит в общонационален мащаб. Сенатор Сандърс се определя за социалист и има значително по-лява политика, отколкото е свикнато в САЩ. Междувременно Хилари Клинтън се опитва да привлече на своя страна центристите, опирайки се на политическата платформа на настоящия президент Барак Обама.

Comments

comments