Пирин стартира подготовка с нов спортен директор

ПФК Пирин Благоевград стартира подготовка на 13.06. Нов спортен директор поема клуба.

Изпълнителният директор на ПФК Пирин 22 Милен Стефанов, който е основен акционер в дружеството, заедно с другия основен акционер Георги Спасов, утвърдиха плана и график за предстоящото участие на клуба във Втора лига. Както вече е известно, ПФК Пирин 22 АД кандидатства за лиценз за Първа лига, който е одобрен с решение на лицензионната комисия на БФС от 19.05.2024.
Днес бяха проведени финални преговори с Бойко Величков, който се съгласи да поеме поста Спортен директор в Пирин. Величков е бивш състезател по футбол, лицензиран треньор UEFA Pro и ръководител в редица клубове в богатата си спортна кариера. Ръководството на Пирин ще разчита на него да структурира успешен отбор, който да постигне поставените му цели.
ПФК Пирин ще стартира подготовка на 13.06, като в първите два дни състезателите ще преминат медицински прегледи и ще тренират едноразово.
На този етап, подготвителният период ще се проведе почти изцяло в домашни условия, като е плануван и едноседмичен лагер в Банско, в края на месеца.
Договорени са пет контролни срещи, като е възможно да се проведе още една, преди старта на първенството във Втора лига в уикендa на 19-22.о7.
Пълната програма ще бъде обявена, когато бъде окомплектована окончателно.
За сега са планувани контроли с Марек Дупница, ЦСКА 1948 – 2, Струмска Слава, Локомотив Пловдив и Банско.
С изтичащи договори са общо девет състезатели, като двама от тях вече напуснаха преждевременно клуба, след като подписаха актове за прекратяване по взаимно съгласие, за да са свободни да започнат тренировки с респективните си потенциални нови отбори. Това са – Максим Ковальов и Владимир Медвед.
Ръководството на клуба е в напреднали преговори с няколко нови състезатели, а също така и за подновяването на договори на футболисти, чиито контракти изтичат.
Старши треньорът на Пирин Олександър Бабич и спортно-техническият щаб работят по селекцията за новия сезон, като основната им цел е запазване на гръбнака и подмладяване на състава, изграждайки боеспособен и перспективен отбор.

Comments

comments