Пет документа подписаха Владимир Путин и Виктор Орбан

В хода на официалното посещение на Владимир Путин в Будапеща са подписани пет документа, съобщи РИА „Новости”. Те засягат образованието, междудържавните връзки и подготовка на персонал за атомната енергетика. Русия и Унгария съгласуваха на политическо ниво условията за доставка на газ. Това обяви унгарският премиер Виктор Орбан след разговорите си в Будапеща с руския президент Владимир Путин. Политическото съгласие е налице. Остава да бъдат решени техническите въпроси, каза Орбан.

Двете страни подписаха редица двустранни споразумения след разговорите в присъствието на двамата лидери. Това са меморандум за подготовка на кадри в областта на ядрената енергетика, споразумение за междурегионално сътрудничество, за сътрудничество в областта на образованието и за сътрудничество в областта на здравеопазването.

Министрите на външните работи на двете страни размениха ноти за откриването на Генералното консулство на Унгария в Казан.

„Унгария се нуждае от Русия“, заяви Виктор Орбан. Той посочи, че изолирането на Русия от Европа е нецелесъобразно. Двамата обсъдиха и ситуацията в Украйна. Путин изрази надежда, че Минските договорености ще се спазват.

Comments

comments