Петьо Блъсков: Главната редакция на „Труд“ обявява гражданско неподчинение (ВИДЕО)

Запечатват офиси на „Труд“ заради неплатен наем

Септември месец имах разговор с президента. И той ми каза: Да, господин Блъсков. Ние ще се погрижим… Колкото се погрижиха за сухото дърво отсреща, толкова и за това. Нищо! Мълчание. Само тихо някъде отзад в тъмното в администрацията си раздават една на друга поръчки срещу вестник „Труд“. Това коментира главният редактор на „Труд“ Петьо Блъсков пред входа на редакцията на вестника, който беше заварден тази сутрин от полиция.

149 450,59 лв. за наеми и консумативи дължи в. „Труд“ на държавата. Това накратко е обобщението на коментар от страна на Министерството.

Припомняме, че служебният министър на културата проф. Велислав Минеков издаде заповед вестникът да напусне редакцията си. Причината – заради неплащане на наем.

„Мен не ме интересуват сроковете на заповедите, защото те са абсолютно измислени, невалидни. Областният управител се прави на умряла лисица. Той изпълнява поръчка, нищо друго. В личен разговор знаете ли какво ми каза? Аз ходих при него с една-единствена молба. Казах му – има заведено дело по наемните отношения. Първото заседание е през февруари. И го помолих – нека да отложим тия събития с два месеца, за да мине съдебното дело. И ако съдът каже – не сте прави, договорът ви е невалиден, ние ще си излезем. И той ми каза – ти знаеш ли, че ако го направя това, още на другото заседание на Министерски съвет Минеков ще ме уволни“, разказа Блъсков. „Вие представяте ли си за какво става дума“, посочи Блъсков.

„Най-важното е, че политическа репресия срещу една медия е факт. Досега бяха приказки“, коментира гл. редактор на изданието.

„Няма да мръднем оттук! Заради политическата репресия, която е измислена, която е поръчкова“, заяви Блъсков. „И, разбира се, най-големият демократ на републиката – президентът Радев, не си мърда пръста да помогне за тая ситуация. Той очевидно има интерес вестник „Труд“ да бъде мачкан“, добави Блъсков и каза, че главната редакция на „Труд“ ще обяви гражданско неподчинение.

Comments

comments