Петричани изпълниха заканата си: Блокираха пътя за Гърция

Около 200 души блокираха пътя за Гърция в района на Петрич. Митингът в района на зеленчуковата борса на с. Кърналово бе граждански и съпроводено под мотото „Стоп на злоупотребите и корупцията в община Петрич“. Бунтът е след излъчването на репортаж на „Нова телевизия“ за злоупотреби с обществени поръчки в общината.
Несъгласните с управлението на кмета Вельо Илиев пристигнаха с 10-ина строителни машини, върху които имаш плакати с текст: „Вельо, върви си“, „Не на кмета феодал“, „Вельо, 15 години стигат“, „Петрич – Вельова държава“, „Г-н прокурор, няма големи и малки крадци“, „Г-н Цацаров, елате в Петрич“ и други.
Митингът беше за 30 минути, след което протестиращите застанаха и за 5 минути блокираха пътя Сандански-Петрич -Кулата, по който се осъществява основният трафик в посока Гърция, тъй като трасето на Е 79 Сандански-ГКПП Кулата вече не съществува, поради строителството на лот 4 на АМ „Струма“.
Три сдружения организираха протеста. Това са За управление и контрол на община Петрич, Сдружение на петричките строители и Сдружение на хотелиерите.
На митинга кънтяха призиви „Оставка“, протестиращите извадиха и три чучела на кмета на Петрич, на зам.- кмета Христо Георгиев и на гл. инженер Петя Кънчева.
Органите на реда не позволиха чучелата да бъдат запалени, каквито намерения имаха протестиращите.
Протестът бе охраняван от целия наличен състав на ОДМВР-Благоевград, не бяха допуснати инциденти, освен кратката блокада на пътя, след което протестиращите се разотидоха заедно с техниката в посока Петрич. Протестиращите приеха и декларация от 8 точки, адресирана до президента, председателя на НС, до главния прокурор и до министъра на правосъдието.

Comments

comments