Петима пияни шоьори хванати през почивните дни от пътните полицаи в Благоевградско

Петима пияни шфоьори установиха пътните полицаи в Пиринско през почивните дни. В събота около 02:00 часа на главен път Е-79 в района на КПП „Бело поле” е спрян за проверка лек автомобил „Опел Вектра”. Колата е била управлявана от 38-годишен мъж от София. С техническо средство е установенo, че водачът управлява автомобила с наличие на 1,76 промила алкохол в издишания въздух.

Отново в събота около 21:50 часа по ул.”Рокфелер” в Петрич е спрян за проверка лек автомобил „Фолксваген Голф”. Автомобилът е бил управляван от 39-годишен мъж от Петрич. Водачът е тестван с дрегер, който отчел наличие на 2,13 промила алкохол в издишания въздух.

Няколко часа по-късно на същото място е спрян за проверка лек автомобил „Фолксваген Голф”, управляван от 50-годишен мъж от с.Ключ. С техническо средство е установено наличие на 2,13 промила алкохол в издишания въздух.

Други двама пияни шофьори са хванати в Благоевград в нощта срещу неделя. Около 03:44 часа в ж.к. „Ален Мак” е спрян за проверка лек автомобил „Ситроен Ксара”. Колата е била управлявана от 47-годишен благоевградчанин, който с техническо средство е установено, че шофира с наличие на 1,71 промила алкохол в издишания въздух.

Около 02:50 часа е спрян за проверка лек автомобил „Опел Астра”, управляван от 25-годишен мъж от с. Покровник. В хода на проверката е установено, че водачът управлява с наличие на 1,23 промила алкохол в издишания въздух.

Срещу нарушителите са образувани бързи производства.

Comments

comments