Панаирът на книгата отвори врати в Благоевград

За втора поредна година Панаирът на книгата отвори врати в Благоевград. Шестнадесет издателства участват в панаира, с открити шатри на площад „Македония“. Различното на тазгодишното издание е, че освен да закупят книги на преференциални цени, жителите на града ще имат възможността да се срещнат директно с издателствата и част от авторите на новопубликувани книги. Петдневният празник на книгата бе открит от Христина Шопова, директор на Дирекция „Хуманитарни дейности“ към Община Благоевград и Венка Рагина, която е председател на Асоциация „Култура и книжовност“. Ето какво каза Христина Шопова по повод радостното събитие: „Откриваме второто издание на панаир на книгата в Благоевград, второ означава, че сме на правилния път, че благоевградчани са харесали инициативата и че тя се превръща в традиция“. От своя страна Венка Рагина не пропусна да благодари на кмета Атанас Камбитов и екипа му за добрата организация. „Тази година е по-внушително, по-иновативно, има и по-богата културна програма, което означава, че всяка година инициативата се гради и доразвива“, радостно сподели Рагина.
След официалното откриване празничната програма продължи с музикалния съпровод на известния Биг Бенд – Благоевград и фолклорна група „Мая“. В магията на танца гостите на събитието бяха потопени от клуб по спортни танци „Блясък“ и „Силвана денс“, а третокласници от III ОУ „Димитър Талев“ показаха актьорски талант, като изиграха част от романа на Марк Твен – „Том Сойер“.
Днес, във втория ден панаира на книгата на сцената на пл. „Македония“ от 16:00 часа ще бъде изпълнена едночасова програма с актьорите от днешните постановки заложени в програмата на театралния фестивал „Тара-ра-Бумбия“. Музикалната програма ще стартира в 17:00 часа и ще продължи до 18:30 часа. Веднага след развеселителната част ще бъде представена книгата „Внезапни улици“. Иванка Могилска, авторът на литературното произведение лично ще присъства на културното събитие..

Comments

comments