Паметта на Ботев и всички други знайни и незнайни воини загинали за свободата на България бяха беше почетена в Гоце Делчев

Днес се навършват 140 години от смъртта на великия български революционер и борец за национално освобождение на България Христо Ботев. Той е не само един от най-големите герои в българската история, но така също е изключителен поет и публицист. Денят на Ботев и загиналите за свободата на България бе отбелязан в Гоце Делчев с възпоменателна церемония пред бюст – паметника на Христо Ботев в града.
Кметът на община Гоце Делчев Владимир Москов, председателят на Общинския съвет Ангел Гераксиев, общински съветници, представители на политически партии, институции и неправителствени организации, както и на всички учебни заведения в града, се събраха пред паметника малко преди 12.00 часа. След 3-минутния вой на сирените, на паметника на Ботев бяха положени венци и цветя в знак на признателност.
Жителите на Гоце Делчев се гордеят с факта, че в Ботевата чета има трима четници от Неврокопския край. Това са Тодор Стоянов и Янко Атанасов от Неврокоп, и Атанас Свещаров от Горно Броди. Техните имена са изписани на бюст-паметника на Христо Ботев, който бе открит в гр. Гоце Делчев миналата година на 2-ри юни.

Comments

comments