Павлова: Със събарянето на незаконните сгради в Гърмен искаме да покажем, че законите са равни за всички

На 29 юни започва събарянето на първите четири от 124-те незаконни сгради в ромското гето край Гърмен, на 13 юли ще бъдат съборени още две. Това заяви в Благоевград регионалният министър Лиляна Павлова.
„Със събарянето на незаконните сгради в Гърмен искаме да покажем, че законите са равни за всички“, подчерта тя.
Павлова съобщи, че всяка година ДНСК събаря по 800 незаконни сгради, което бил капацитетът на националната дирекция. Събарянето на останалите незаконни постройки в Гърмен ще продължи и през августовския месец.
Регионалният министър даде в Благоевград официалния старт на строително-монтажните дейности по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради. Първият блок, одобрен за саниране по националната програма в България, е в ж.к. „Ален мак“, пише БГНЕС.
103 е точният брой на подписаните договори за саниране, те се отнасят за 7140 апартамента, така Благоевград усвоява 60 милиона лева от националната програма за енергийна ефективност. Регионалният министър напомни, че Благоевград получава още 44 милиона лева за благоустрояване на улици и паркове.
Графикът по изпълнение на магистралата до Благоевград върви добре и октомври месец участъкът ще бъде пуснат, каза още Павлова.
Лиляна Павлова е категорична, че на 1 август ще бъде пуснат участъкът от Сандански до границата. Павлова припомни, че „без инфраструктура, без пътища няма да има бизнес, икономика и развитие, а това е изключително важно не само за Благоевград, а за цялата област и целия потенциал на този регион“.

Comments

comments