Още девет блока ще бъдат обновени по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради в Благоевград

Стартираха строително-монтажните работи на нови девет блока по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради в Благоевград. Седем от обектите, които ще бъдат обновени, се намират квартал „Еленово“. Това са блок № 216, № 205, № 44, № 43, № 40, както и № 112-113-114 и № 56-57. В квартал „Струмско“ ще бъдат санирани два блока №21 /вх. А;Б;/ и 24 / вх. А;Б;/. Сроковете за изпълнение на строително-монтажните работи е 45 дни от започване на дейностите. На обектите ще бъдат монтирани нова дограма, енергоспестяващо осветление, ще бъде направен ремонт на общите части, хидроизолация на покривите и топлоизолация на пода, ще бъде поставена нова мълниезащитна инсталация, ще се направи и топлоизолация на външните стени. Финансирането на дейностите по сградите ще бъде поето изцяло от програмата. В момента тече процедура и по избор на изпълнител на още 48 блока в Благоевград. Предстои да бъдат обявени процедури на други 73 блока.

DSC_0767

Благодарение на усилията на кмета на Благоевград д-р Атанас Камбитов и екипа му, община Благоевград продължава да е лидер по брой сключени договори по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради. Именно в Благоевград беше завършен първият блок в страната, саниран по програмата – бл. № 36 в жк „Ален мак“. Изцяло обновени са и блок 55 в жк и блок „Лира“. Реалното изпълнение на Националната програма за енергийна ефективност на многофамилните жилищни сгради стартира именно в Благоевград на 23 юни 2015 година. Два месеца по-късно ремонтните дейности по първия блок бяха напълно завършени. По Национална програма за енергийна ефективност в Благоевград ще бъдат санирани почти всички блокове в кварталите „Еленово“ и „Струмско“. В изпълнението на програмата са заложени и оригинални цветови решения.

Comments

comments