Оцелял в катастрофата в дупнишкото село: Карахме с висока скорост, но не очаквах че ще стане нещо

Шофьорът на катастрофиралата кола в Яхиново е пил преди да се качи. Това заяви пред bTV едно от оцелелите по чудо момчета – Светослав.
От глупости и тъпотии стават такива катастрофи, каза той след жестоката катастрофа вчера вечерта, която отне живота на петима души в дупнишкото село.
„Празнувахме и пиха, след това се качихме на колата… Те пиха, пиха и возихме се и на връщане стана белята”, признава той.
„Карахме с висока скорост, но не очаквах, че ще стане нещо. От мокрия път залитна колата, усетих, че се преобръщаме и от този момент всичко ми е на магия”, допълва оцелелият.
Жителите на селото призовават да се вземат мерки, защото на мястото често се кара с превишена скорост.
Висока скорост и алкохол – това най-вероятно са причините за катастрофата в село Яхиново, община Дупница. Четирима младежи и жена загинаха след сблъсък на автомобил в електрически стълб. Двама са ранените. Според първите информации автомобилът се е движил с около 180 км/ч.
По първоначални данни транспортното произшествие е причинено от несъобразена скорост на „Фолксваген Голф”, обясни на живо пред bTV шефът на КАТ Дупница Радослав Боюклийски. По тази причина водачът е загубил контрол и се е блъснал в електрическия стълб.
„До стълба са разговаряли двама мъже и жена – загинали са на място при сблъсъка с колата. Един от автомобила е изхвърчал и също е починал. В автомобила са пътували четирима души. В колата е открито още едно загинало момче. Двама са откарани в болницата – единият от тях в „Пирогов”, каза още шефът на КАТ.

Comments

comments