Оцелелият в Непал български гражданин: Това беше тестът на живота ми!

„Шокът остана в Непал. Върнах се само с позитивни емоции в България(…) Това беше тестът в живота ми и избрах да го преодолея. Опита го съхранявам в сърцето си”. Така българинът Александър Димитров, който преживя първия силен трус в Непал , описа спомена си от бедствието в предаването „Тази сутрин” по bTV.
Варненецът, изпратен на стаж в азиатската държава от университета си, беше няколко дни в неизвестност след земетресението от 25 април.
Вчера нов трус със сила 7,3 по Рихтер разтърси Непал. По последни данни десетки души са загинали. Силното земетресение е само две седмици след разрушителното от 25 април.
„Когато четох последните новини, бях ужасно шокиран. Много поддържам непалската нация и култура. Не знаех как да реагирам. Много изстрадаха тези хора и не го заслужават(…) Оптимисти са за бъдещето си. Страхотно силни хора, може би веднага след българите. Приемат го все едно е част от тяхното ежедневие и продължават напред с позитивизъм”, коментира новото бедствие той.
Александър Димитров каза заяви в сутрешния блок на телевизията, че с удоволствие би се върнал в Непал, независимо преживяното.

Comments

comments