Официален отговор на АПИ , за сигнала за липсващите мантинели на отбивката за Хасково, част от отсечка на АМ „Марица“

Получихме официален отговор от Агенция пътна инфраструктура,по повод получения при нас сигнал от граждани преди няколко дни, за липсата еластични или каквито и да е мантинели и наличието в прекалена близост до пътното платно електрическо табло, на отбивката за Хасково, която е част от отсечката Димитровград-Харманли от АМ“Марица“.
Публикуваме официалния отговор на АПИ:

В средата на септември ще бъдат монтирани мантинели при отбивката за град Хасково от АМ „Марица“, включително и в зоните с изградено осветление в близост до платното за движение.
Електрическото табло е част от осветителната система на пътен възел „Димитровград“ и при спазване на посочената скорост за движение не представлява никаква опасност за движението на моторните превозни средства.

В отговора, който получихме липсва , обаче отговор на въпроса – Защо не са поставени до момента въпросните мантинели и съоражения , необходими за безопасността на движението в участъка? Не ясно остава и това, при изграждане на участъка предвидени ли са били изобщо мантинели и ако да, защо не са поставени преди пускане на движението през въпросния участък.

Ние ще следим случая и през септември ще проверим, дали АПИ ще изпълни обещанието си да постави мантинелите.

Comments

comments