От понеделник във Варна връщат маските на закрито

От 1 август връщат маските на закрито във Варна При масови мероприятия организаторите са длъжни да осигурят спазването на дистанция от 1.5 м между хората. Допълнителни по-строги мерки срещу разпространението на COVID-19 във Варна ще влязат в сила от 1 август, съобщиха от Регионалната здравна инспекция, предаде бТВ. От началото на следващия месец става задължително носенето на предпазна маска в закрити обществени места – търговски обекти, кина, театри, градския транспорт, гари, автогари, летища, административни институции. Досега маските във Варна бяха задължителни само в болници, аптеки, оптики, дрогерии. Мярката няма да важи за персонал и клиенти в ресторанти, заведения за бързо обслужване, питейни заведения.

Ограничението не важи и за спортуващите на закрито (фитнес залите), както и за участниците в семинари и конференции по време на изказване. Без маска на закрито могат да бъдат деца до 6-годишна възраст. При масови мероприятия организаторите са длъжни да осигурят спазването на дистанция от 1.5 м между отделните лица. Свижданията в здравните заведения са ограничени.

Варна, Бургас, както и София са в червена зона. В София засега маските са задължителни само в здравните заведения, аптеките, оптиките и градския транспорт.

Comments

comments