От днес спират строителните дейности в курортите

От днес влиза в сила забраната за строителство в курортните комлекси. Заповедта на кмета вече е връчена за изпълнение на собствениците на обекти в строеж, съобщава „Дарик“.
На „Златни пясъци“ ветото ще засегне пет обекта, а на „Св. Св. Константин и Елена“ – два, съобщи в интервю за Дарик главният архитект на общината Виктор Бузев. В случай на отказ да бъде спазена заповедта глобата ще възлиза от 5000 до 20 000 лева, а при повторно нарушение наказанията са по-сурови.
Главният архитект предлага да бъде въведена буферна зона от границите на курорта, в която също да не може да се извършва строителство по време на туристическия сезон. Според него, ако се строи непосредствено до курортите, също би нарушило пълноценната почивка на туристите.
Строителният бранш във Варна се съживява, смята Виктор Бузев. Независимо че броят на издадените разрешения за строеж е аналогичен с този за миналата година, се забелязва ръст при изработването на подробни устройствени планове. Много замразени проекти с готова документация започват сега да се осъществяват.

Comments

comments