От днес започва плащането на данък на МПС в община Благоевград

От днес собствениците на моторни превозни средства в община Благоевград могат да заплатят дължимия данък за 2016 година. Данъчната кампания за недвижими имоти и такса смет пък стартира от 8-ми февруари /понеделник/.
Благоевград е сред първите общини, които вече имат готовност да обработват документи и да приемат граждани, желаещи да платят дължимите си данъци за настоящата година. Това ще даде възможност на всички данъчно задължени лица в община Благоевград да се възползват от удължен гратисен период – почти три месеца, в които да получат 5 % отстъпка на своите задължения при тяхното заплащане в пълен размер до 30 април.
Данъчно задължените лица, които не направят цялата вноска до края на април, могат да платят на две равни вноски до 30 юни и до 31 октомври.
До края на февруари, всички задължени лица ще получат уведомителни писма за размера на своите задължения и сроковете за плащане.
Местните данъци и такси могат да бъдат платени на касите, намиращи се на партера на Община Благоевград. Те са с непрекъснато работно време в часовете от 07:30 до 18:30 часа. Плащането може да се направи, както по банков път, така и чрез ПОС терминал.
Патентният данък може да бъде внесен на четири равни вноски- за първото тримесечие- до 31 януари, за второто- до 30 април, за третото- до 31 юли и за четвъртото тримесечие до 31 октомври.

Comments

comments