Отрязани кабели оставиха без ток центъра на Благоевград

Умишлено отрязани кабели на уличното осветление са причината районът около площад „Македония” в Благоевград да остане без ток. Рано тази сутрин екипи на фирмата по поддръжка са установили, че вандали са отрязали кабелите в таблата около „Моста на влюбените”, ул. „Цар Иван Шишман”, ул. „Антим I”, моста срещу Младежкия дом. Веднага са предприети мерки за отстраняване на проблема.

Това не е първото посегателство върху съоръженията. Обект на подобни прояви са и глобусите на лампите в Благоевград. Само за последните дни са изпочупени над 30 от тях. „Периодично извършваме подмяна на глобусите, а през нощта вандали отново ги чупят”, каза инж. Румен Еленков, главен експерт „Инвестиционен контрол „Електро”. Той допълни, че до края на деня се очаква проблемът да бъде отстранен и токът да бъде възстановен.

От Общината призовават жителите и гостите на Благоевград към отговорно поведение спрямо общинското имущество. Всеки гражданин може да сигнализира на органите на реда или на „Горещия телефон“ на общината 073/ 88 44 34 при нередности.

Comments

comments