Отличиха студенти и преподаватели от ЮЗУ „Неофит Рилски“ на международен фестивал

Студенти от специалност „Съвременна хореография“, под ръководството на проф.д. изк. Анелия Янева, представиха отлично Югозападния университет „Неофит Рилски“ на Международния младежки фестивал на изкуствата „Музите“ в Созопол. Младите таланти получиха специална награда за професионално представяне като изпълнители и хореографи. Признание от организаторите получиха и преподавателите от ЮЗУ „Неофит Рилски“ проф.д. изк. Анелия Янева и Чан Тхе Чунг. Те бяха удостоени с награди за отлична професионална хореография и новаторски подходи в преподавателската дейност. Получените награди са признание за интереса към специалност „Съвременна хореография“ и към обучението в Югозападния университет „Неофит Рилски“.
Участието на талантливите студенти в „Музите“ премина с представянето на два танцови спектакъла – „Танцуваме по българска естрада“ и „Обичам с френско очарование, испански страсти и италианска оперност“. Те станаха част от фестивалните вечери не само като изпълнители, но и със свои авторски хореографии, реализирани по известни български, френски, испански и италиански произведения. Преподавателите от Югозападния университет участваха в програмата на международния фестивал с практически семинари – „Нови подходи в преподаване на класическия танц“, проведен от проф.д.изк Анелия Янева и „Нови тенденции в съвременния танц“, организиран от Чан Тхе Чунг.
Представянето на студентите е субсидирано по проект на НИР от Югозападния университет „Неофит Рилски“ и бе прието с много голям интерес.

9 (2)

7

Comments

comments