Отличиха млади дизайнери от ЮЗУ „Неофит Рилски“ на Международен панаир в Пловдив

Министър Ивайло Калфин награди с плакет и грамота студенти, възпитаници на дизайнера-преподавател Мария Онтева, които впечатлиха публиката с колекция, вдъхновена от българската народна носия. Колекцията „Лутроки“ бе представена по време на Пети европейски форум за социално предприемачество в Пловдив, където взеха участие над 100 производители от 16 държави.
С модната колекция младите дизайнери показаха своята гледна точка за стил и елегантност. Вдъхновени от градската енергия, магията на елементите, нежността на неутралните цветове съчетани с контрастно червено, дизайнерите успяха да пренесат публиката в един свят на креативност, идейност и фантазия.
Модерните тоалети представиха третокурсниците от специалност „Мода“ – Ирина Ваклинова, Вяра Маринова, Димитрина Николова, Звездомира Десподова и първокурсниците– Татяна Донкова, Петър Янев и Михаела Георгиева.
Колекцията е реализирана съвместно с ТПК „Нов свят“ – Благоевград . Това е едва началото на съвместната работа между утвърдените умения от практиката на предприятието в областта на модата и свежите, и иновативни идеи на прохождащите дизайнери. Предстоят още много общи творчески изяви, които да дадат възможност за професионално развитие на новите имена в българската мода.
За професионалното развитие на студентите от Югозападния университет „Неофит Рилски“ специалност – „Мода“ ще помогне и сключеният меморандум за сътрудничество с Националния съюз на трудово-производителните коопераци- България. С подписването на този договор студентите от специалност „Мода“ могат да стажуват в предприятията по мода в цяла България. Необходимо е само да подадат заявление, с което да посочат къде и колко месеца желаят да практикуват.

Младите дизайнери с Мария Онтева

BD1_1766

BD1_1735

BD1_1630

BD1_1599

BD1_1501

Comments

comments