„Откровеният“ Бареков: Нито аз, нито Борисов взехме достатъчно гласове, че да сме премиери

Чудя се кое да опровергая по-напред. Това заяви лидерът на „България без цензура” Николай Бареков на въпрос започна ли пазарът на булките.

В това Народно събрание влязоха всички, които поискаха. Според Бареков било грешка да се говори за персонални квалификации – в отговор на въпрос какво ще му отношението, след като журналист много го обичаше, а като политик обърна палачинката.

Мисля, че това Народно събрание трябва да оцелее. Редно е да се извадят приоритети, а ГЕРБ трябва да оползотвори управленския си мандат. И, разбира се, да се реши кои партии ще влязат в правителството, подчерта Бареков пред Нова телевизия.

Смятам, че хора като мен, като г-н Борисов, не получиха достатъчно гласове, за да кандидатстват за премиерско място, хвърли бомбата в стил „имаме новина” лидерът на ББЦ. И по-добре, че народът не ми даде тази власт – защото политиката в България стана мръсно блато, заоткровеничи Бареков. Ако искате да си лепим етикети, давайте, продължи той като отговор на въпрос какво се случва, след като Бареков обвини Борисов, че е участвал в десетки убийство. Ще дам един приятелски съвет на Борисов – ако иска да си слага главата в торбата, да взема Реформаторите, които са се вече разцепили, гледам и патриотите се въртят, изтъкна мъдростта си лидерът на ББЦ.

В крайна сметка Бареков посочи, че бил отишъл в прокуратурата, но „толкова излязло” от сигнала му за „десетките убийства”.

Не се предлагаме на никого – заминавам тази вечер за Брюксел, ще говоря с консерваторите там, но мисля да се върна и да вляза в българския парламент с квотата си от Пловдив, разкри бъдещите си намерения Бареков. Не искаме постове, няма да участвам лично в разговорите за коалицията. Едно искам – обещанията, които са дадени – за енергетика, образование и съдебна реформа, да бъдат разписани, каза Бареков. На въпрос дали ГЕРБ ще приеме предложението на ББЦ за 1 млн. работни места, Цецка Цачева отвърна, че е нереалистично. Бареков не падна по гръб и попита Цачева дали не може за една година да се направи електронно правителство, а тя отвърна, че може да се направи, без да уточнява срок. Искам ГЕРБ да предложат вариант, който да видим можем ли да подкрепим, подчерта Бареков. И Дядо Мраз да дойде, като му сложим за финансов министър Симеон Дянков и Трайчо Трайков за енергиен …, даде определение Бареков. В типичен стил той продължи с думите, че служебното правителство вкарало Волен Сидеров в Народното събрание и че Близнашки трябва да бъде колкото се може по-бързо свален.

В този вид преференциите са лош вариант – 9/9, 15/15, 22/22, даде пример нерелизираният премиер на България.

Николай Бареков каза, че досега само Красимир Каракачанов го е поздравил за влизането в парламента. Самият Бареков бил поздравил Димитър Николов от ГЕРБ – кметът на Бургас.

Comments

comments