Откриха 215 свободни места за военни

Държавата набира лица за военна служба. Обявени са места за вакантни длъжности завършили граждански средни или висши училища в страната и чужбина. Със заповеди на Министъра на отбраната, бяха разкрити процедури по обявяване на вакантни длъжности за военна служба. До 15 април 2016 г. лекари с военно звание „капитан” и медицински сестри, чието военно звание е „старши сержант” ще могат да кандидатстват съответно за 42 лекарски позиции и 5 за мед. сестри във Военномедицинска академия.

89 длъжности са вакантни за военни формирования във Военно въздушните сили, като 24 в София, Граф Игнатиево – 25, Крумово-19, за регион Бургас- 8 и регион Варна – 13. Сроковете за подаване на документи в регионите София, Бургас и Варна са до 28
април, а Граф Игнатиево и Крумово до 13 май 2016 година.

В Горна Малина и София има 50 вакантни места за военни формирования в Съвместно командване на силите. Приемът на документи там става до 5 май 2016 година. Същият е и срокът за подаване на заявления и за прием в Националната гвардейска част- София, където има 29 вакантни длъжности.

Всеки желаещ да кандидатства, може да се обърне структурите на Централно военно звено и да подаде заявление до оказаните срокове.

Comments

comments