Откриха цял арсенал в жилището на убийците на Орхан Изиров

Светослав Лазаров в Благоевград: Това е една фабрика за убийства

 

 

Убийците на Орхан Изиров са разполагали с цял арсенал. Това съобщи главният секретар на МВР Светлозар Лазаров, който присъства днес на годишния отчет на ОД на МВР – Благоевград. Той уточни, че на 10 февруари е извършен повторен обиск на жилището, наето от обвинените за убийството на петричкия бизнесмен. В специален тайник са открити намерени автомат „Калашников” с база за оптичен прицел, картечен газов пистолет и боен пистолет „Макаров”, както и внушително количество боеприпаси за тях. Допълнително е намерен и пакет с 430 г хероин.

„Първоначално очаквахме това да е битово убийство. В хода на работата обаче се оказа, че не е такова, а е убийство, извършено за разчистване на търговски сметки в сферата на наркобизнеса и наркотрафика. А накрая, след направения анализ, виждаме една фабрика за убийства. Тепърва ще се изяснява тези оръжия къде са ползвани. Има ли извършени убийства с тях на територията на страната, а и ще направим съответната координация със съседните ни държави. Предвид пребиваването на тези лица и на чужда територия“, каза главният секретар на МВР Светослав Лазаров в Благоевград.

 

Роднина на Георги Георгиев, обвинен с Радослав Валеов за убийството на Огнян Изиров, е бил уличен в контрабанда на цигари при митническа проверка на ГКПП-Кулата. Той бил един от шофьорите на пътническия автобус по линията Солун – София, в който на 11 февруари са открити 42 мастербокса цигари. Това уточни още главният секретар на МВР Светлозар Лазаров.

Comments

comments