Откриха поредния обновен блок в Благоевград

Живеещите в блок 20 на улица „Цар Иван Шишман“, който бе обновен по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради организираха водосвет на сградата. Християнският ритуал бе изпълнен от отец Петър от благоевградския храм „Успение Богородично“. Тържество беше организирано в знак на благодарност към кмета на Благоеград д-р Атанас Камбитов и екипа му, който работи по реализирането на програмата. На церемонията присъстваха заместник-кметът по строителство и сигурност инж. Янко Янков и председателят на ОбС Радослав Тасков.

6 (1)

„Изключително сме доволни, че именно нашият блок стана част от програмата. Резултатите вече са налице, а ефектът от тях се усеща, чисто, подредено, уютно. Искам да пожелая на своите съседи много дълги години да се радват на това бижу”, каза домоуправителката Иванова. По време на тържеството заместник-кметът инж. Янков благодари от свое име и от името на кмета на община Благоевград д-р Атанас Камбитов за бързата организация и доверието от страна на живеещите в блока. „От името на кмета на Община Благоевград и от свое име ви благодаря за поканата. С реализирането на програмата ние виждаме един променен облик, един променен град. Тук е мястото да кажа, че предстои завършването на нови 51 блока. Желая ви от все сърце да ползвате обновените си домове със здраве. Удивен съм от видяното, искам да поздравя строителя, искам да поздравя и вас, за синхрона, с който сте работили“, каза инж. Янков.

5 (1)

Благоевград е първенец по сключени договори от Националната програма за енергийна ефективност за многофамилни жилищни сгради. Освен ползите за хората, с изпълнението й се решава и проблемът с визията на кварталите, като екстериорът е синхронизиран и е постигнат по-красив облик на града. Община Благоевград инициира и „Урок по история“, като на част от санираните блокове са изобразени национални герои, за да се почете делото им.

4 (2)

Comments

comments