Откриха нов център в село Вълково за деца и младежи с увреждания

Чрез проектът на община Сандански на стойност 1 095 000 лева, финансиран по Оперативна програма “Регионално развитие 2007 – 2013 г. бе изградено защитено жилище в с. Вълково с площ 304 кв. м. с рампи на всички входове към сградата и разгъната площ на център 542 кв. м.
Жилищата са обзаведени с необходимите електроуреди и мебели, осигуряващи комфорт и среда, близка до семейната, за обитателите, отглеждани и възпитани в социални институции. Официалното откриване на защитеното жилище и центъра в село Вълково стана факт, след като бе одобрен персоналът в изпълнение на проекта “Разкриване на социални услуги – ново начало за децата и младежите с увреждания” на стойност близо 370 хил. лв.
Откриването беше съпроводено с чудесните музикални изпълнения на децата от филиала на ЦДГ „Първи юни” в село Вълково, както и изпълненията на младежите от Дневен център „Света Неделя”, които направиха настроението на гостите още по-празнично.
Трибагреника бе прерязан от заместник кметовете Младен Тимчев и Мария Чинкова, както и от Директорката на ЦНСТ Славина Гергьовска. В присъствието на директорите на всички социални институции, ръководството на община Сандански и самите деца, които се отглеждат в центъра бе отслужен и водосвет за здраве и благополучие.

Comments

comments