Откриха загубените туристи в полите на Пирин

Планинската спасителна служба откри загубените петима души в полите на Пирин. Една от жените в групата успяла да се свърже по телефон със спасителите и да съобщи, че всички за живи и здрави, пише в. „Монитор”.
Спасителите бяха вдигнати на крак, след като бе подаден сигнал, че петима души, сред които и дете, са изчезнали в района на хижа „Рай” и Райското пръскало и близките им не могат да установят връзка с тях. Сигналът бил подаден от майката на двамата мъже в групата. Пред спасителите тя обяснила, че е загубила връзка с братята, които излезли със съпругите си и едно дете. Семейната група е тръгнала от хижа „Рай” в района на Райското пръскало. Последно те са се чули с майка си в 20.00 часа в събота и е логично техните близки да бъдат притеснени за здравето им.
От спасителната служба казаха, че там връзката с мобилните оператори е прекъсната и затова не са могли да се свържат. Първоначално спасителите предполагаха, че е възможно семейната група туристи да са отседнали в някой от хотелите в района, тъй като е малко вероятно да се изгубят, ако следват пътеките и указанията.

Comments

comments