Отец Янко иска да прави хотел в черквата „Св. Троица“ в Банско, жителите на курортният град са шокирани от скандала

Отец Янко не е местен, той бе назначен в черквата от покойния отец Натанаил като пазач и когато дядото почина отецът взе властта в местната черква. Той не е роден в Банско ,което го прави чужд за местните хора. Обикновено попът трябва да е местен човек, които да милее за града да познава неговите хора,твърдят банскалии . Традицията е от години и отец Янко, е изключение.

„Чул съм за намеренията на отец Янко да строи стаи за спане в двора на националното ни богатство, нашата черква „Св. Троица“. Ако това е така, то призовавам спешно владиката Серафим да вземе мерки ,да смени незабавно свещеника,позволил си подобно нещо. Попът наистина трябва да е местен човек, отец Янко не е роден в Банско. Да се прави хотел в черквата на фона на толкова хотели в Банско е безумно, пък и черквата не е място за подобен бизнес“, заяви кметът на Банско Георги Икономов.

„Осъждам остро това намерение и няма да го допусна, ако отец Янко има събрани пари нека ги даде за изографисване на черквата, общината дава 100 000 лева за това, а той хотели ще строи, не одобрявам това намерение“, каза още Икономов, като се закани спешно да информира Неврокопския митрополит и да поиска незабавно отзоваването на отец Янко от черквата в Банско./struma.com/

Comments

comments