Отвлеченият пътнически самолет е кацнал, а пасажерите го напускат

Пътнически самолет на египетската авиокомпания „EgyptAir“ беше отвлечен. Похитителят е поискал самолетът да кацне на летището в Ларнака, Кипър. Той има колан с експлозиви и е заплашил пилота.

Машината Еърбъс А320 е изпълнявала вътрешен полет от Александрия до Кайро. Данните за броя на пътниците и екипажа на самолета са противоречиви. По информация на
Египетското гражданско въздухоплаване на борда е имало 81 души. „France 24“ обаче посочва, че според най-новата информация пътниците са били около 55-има, а екипажът се е състоял от седем души.

Първоначално бе съобщено, че похитителят е египетският гражданин Ибрахим Самаха. Стана ясно, че той е професор по ветеринарна медицина в Александрия. Впоследствие се оказа, че един от пътниците е бил погрешно идентифициран като похитител на самолета. Пред ВВС Ибрахим Самаха заяви, че не той е похитителят. Той потвърдил, че е пътувал в отвлечения самолет. По-късно медиите съобщиха, че нападателят се казва Сеиф ел дин Мустафа.

След кацането в Ларнака властите започват преговори с похитителя, като е договорено освобождаването на всички пътници на борда с изключение на четирима чужденци и 7-членния екипаж.

Похитителят е поискал освобождаването на затворници в Египет. Има информации, че той е с психически отклонения. В медиите се появи и негова снимка, направена с телефон от пътник в самолета.

egyptteror

Comments

comments