Осъдиха студенти, пребили мъж в Петрич след скандал на пътя

Районният съд в Петрич осъди двама студенти за нанесен побой след скандал на паркинга пред МБАЛ „Рокфелер“ в южния град.

Виновниците ще платят по 1000 лева за това, че са пребили техен съгражданин.

Екшънът се разиграл на 16 февруари 2015 г. пред здравното заведение след разправия на пътя. Пострадалият преминал през кръстовището на улиците „Рокфелер” и „Капитан Никола Парапанов” с джипа си. Според него това станало на жълта светлина. Не така твърдят двамата студенти, които минали с кола по същото време през кръстовището – те казват, че битият от тях е минал на червено и ги засякъл, като по чудо не катастрофирали.

Младежите си разменили реплики с мъжа, който спрял пред детската поликлиника, за да се види със своя позната. Наблизо паркирали студентите. След кратка разправия студентите се нахвърлили с юмруци върху мъжа с джипа. След побоя съдебен медик установил, че пострадалият е с хематоми на двете бедра, на дясна подбедрица, подуване с болезненост на дясна колянна става и хематом на дясно седалище. Тези телесни увреждания са му причинили болка и страдание и представляват лека телесна повреда без разстройство на здравето. Потърпевшият в качеството си на граждански ищец поиска 5000 лв. като обезщетение за претърпени неимуществени вреди, ведно със законната лихва от датата на увреждането до окончателното изплащане на сумата.

Съдът обаче уважи само част от иска и осъди двамата студенти да платят солидарно на ищеца 1000 лева. Те ще платят и разноските на пострадалия за адвокат и за образуване и за изготвяне на експертиза.

Comments

comments