Осъдиха двама братя с пакистански произход за готвени атентати в Ню Йорк

Двама братя, американски граждани от Флорида, родени в Пакистан, бяха осъдени с най-тежка мярка лишаване от свобода от федералния съд в Маями, след като се признаха за виновни по обвинения в тероризъм, включително в заговор за бомбен атентат в Ню Йорк, предадоха ДПА и Ройтерс.
22-годишният Раес Алам Куази бе осъден на 35 години затвор за планиране на бомбено нападение в Ню Йорк и осигуряване на материали в подкрепа на Ал Кайда.
Другият по-голям брат, 32-годишният Шехерияр Алам Куази, бе осъден на 20 години затвор, след като призна, че е насърчавал и осигурявал финансова подкрепа за брат си.
Двамата братя бяха задържани от полциията през 2012 година, след като по-младият пътувал до Ню Йорк, за да проучи цели като Уолстрийт и Таймс скуеър. Те се признаха за виновни по обвинения в тероризъм през март. Също така направиха самопризнания за заговор за нападение срещу федерални служители, докато били в предварителния арест. През април 2014 г. те атакуваха двама шерифи при местене в сградата на съда в Маями.
Съдията постанови максималните присъди, въпреки че прокуратурата поиска по-малко години затвор, поради това, че все пак са се признали за виновни.

Comments

comments