Освободиха един от заместниците на Кунева

Заместник-министърът на образованието проф. Николай Денков е освободен от длъжност. Заповедта е подписана от премиера Бойко Борисов.
Като мотив за оставката си той изтъква „съществените различия с приоритетите и стила на работа на министър Кунева и част от екипа й”.
Зам.-министър Денков беше част от три последователни кабинета в просветното министерство, което осигури необходимата приемственост за реализацията на промени в поверените му ресори – висше образование и европейски структурни фондове.
Цялата документация за получаване на акредитация на управляващия орган на оперативната програма „Наука и образование за интелигентен растеж“ е готова и премина успешен преглед от акредитиращия орган, уточняват от правителствения пресцентър.

„Искрено са надявам, че усилията на екипа, който оглавявате като премиер, ще доведе до реализация на така необходимите за България реформи. Доколкото е във възможностите ми ще помагам на тези усилия дори и извън състава на правителството“, пише в молбата си до премиера проф. Денков.

Comments

comments