Опашки и закани пред гишетата за издаване на паспорти в Пловдив

Стотици хора вече втори ден не могат да се доберат до гишетата за издаване на лични документи в Пловдив поради слабата им пропускливост. Пред приемната на улица „Волга” цари хаос и напрежение, никой не помага на майките с малки деца, възрастните хора и инвалидите.
Гражданите обсаждат гишетата за издаване на лични документи от 6.00 сутринта. Оказва се, че един ден е недостатъчен за успешното подаване на заявление.Чакащи на опашката заявиха, че са там вече втори ден.
„Не сме доволни. Много се чака”, казват хора на опашката и допълват, че има около 150 човека с два списъка – от вчера и днес.
Гражданите се питат с какво струващата милиони на данъкоплатците компютърна система за издаване на личните документи им помага на тях в конкретния случай.
„Втори ден. Вчера бях 136-та. Още върви списъкът от вчера”, обяснява жена на опашката. „Не е нормално, защото работят само две гишета! Би трябвало да се организира август месец да има повече гишета”, уточнява тя.
Люба Григорова е майка на 10-месечно момиченце и 5-годишно момче. Младата жена безуспешно се опитва да подаде заявление за международен паспорт на дъщеричката си.
„Най-абсурдното е, че трябва да влезеш до гише „Информация”, след като си се записал под някакъв номер, в някакъв списък, за да питаш откъде да си вземеш бланка, за да си подадеш документи за международен паспорт”, недоумява младата майка, която трябва да се реди на опашка под списък, за да получи информация.
Пред входа има два списъка, които вече са до номер 150 и е безсмислено днес да се чака.
Човекът отпред обяснява, че ако чакащите са за паспорт, трябва да изчакат, защото някои нямат заявление.
„Трябва да изчакате, да ви прочета името в списъка, за да влезете да си вземете заявление, да го попълните, да го платите в банката, да излезете, и пак да чакате да влезете, за да си го подадете по този вчерашния списък”, допълва той.
Люба е възмутена не от факта, че трябва да чака, а от липсата на организация.
Оказва се, че за да се сдобиеш с документ за самоличност в Пловдив, трябва да си вземеш поне двудневна отпуска.

Comments

comments