ООН: Ислямска държава купува стотици жени за секс-рубини, мнозина се обесват

Млада жена беше изгорена жива от членове на „Ислямска държава“, след като отказа да участва в „екстремен сексуален акт“, разкриха официални източници на ООН. Стотици девойки са отвличани от джихадистите, които изпращат „най-хубавите“ от тях на пазари за роби в град Рака. Там са купувани като сексуални робини от висши представители на Ислямска държава.
Доста са събличани голи и принуждавани да минат тест за бременност преди да бъдат изправени на извратените аукциони, допълни представителят на ООН Зайнаб Бангура. Жертвите са най-вече от иракското малцинство на язидите.
За съжаление, оцеляването на тази малка кюрдска етно-религиозна общност днес е под заплаха, след като хиляди са принудени да напуснат земята на предците си след офанзивата на джихадистите, които ги смятат за поклонници на дявола.
Около 200 момичета от язидите бяха отвлечени миналия август в Северен Ирак. Те са брутално изнасилвани, продавани като робини, принуждавани да проституират. Най-привлекателните отиват столицата и са са запазвани първо на лидерите на Ислямска държава, после на емирите и след това на войниците. Обикновено купувачът взима 3-4 момичета и ги държи като секс-рубини няколко месеца. След като му омръзнат обаче, ги препродава.
„Научихме за момиче, което е продадено 22 пъти“, уточни представителят на ООН, „Притежавал го лидер на радикално движение, който дори изписал името си върху ръката на жената, за да покаже чия собственост е. Десетки хиляди войници на Ислямска държава очакват да бъда възнаградени със съпруги за службата“.
Мнозина от жените не издържат и се обесват на бурките си. Ислямска държава ги забранява, за да предотвратява такива актове на неподчинение, пък било то и плащайки с живота си.

Comments

comments