Оневиниха полицая, обвинен за побой над жена в метрото

Старши полицай Цветелин Цветанов, който бе обвинен от Добринка Божилова и неин семеен приятел в жесток побой в метрото, няма да бъде съден. Районната прокуратура отказа да образува дело срещу униформения полицай поради липса на достатъчно данни за престъпление. Преписката е прекратена още на 19 юни, съобщава „Преса“.Инцидентът стана пет месеца по-рано на метростанция „Надежда“. Случаят стана публично известен, след като Божилова разпространи във Фейсбук свои снимки със синини и кървави отоци по лицето. тя и приятелят й подадоха жалба в МВР, но проверката беше възложена на националната полиция.

Към 21 ч. на 18 януари касиерката на метростанция повикала полицая на помощ, тъй като Добринка и Димитър Славков били пияни. Когато униформеният пристигнал, те започнали да се държат непристойно, а Славов се развикал: „Какъв си ти бе, селянин? Миришеш на лук. знаеш ли кой съм аз? Аз съм наркодилър а ти утре си уволнен“. Полицаят ги извикал в служебната стаичка, където няма камери, и поискал справка от колегите си. Оказало се, че Славков има регистрация за наркотици.

Тъкмо в стаичката се разиграло мелето, за което двете страни имат различни версии. Според Добринка, полицаят се обидил от думите на приятеля й и му сложил белезници. Тогава започнал да я удря с юмруци. Според експертиза, тя има хематоми по лицето, счупен нос, луксация на зъб.

Пред БЛИЦ колеги на полицая обясниха неговата версия. Той казва, че Славков първо го е обиждал, а после го е нападнал с юмруци. Докато се опитвал да му сложи белезници, Добринка го хванала с две ръце за врата да го души. Цветанов се притеснил много, след като забелязал, че мъжт гледа към служебния му пистолет. В същото време Добринка замахнала да го удари, той й хванал ръката и я извил. Междувременно успял по радиостанцията да извика колегите си, а малко след това да закопчае Славов.

Цветанов е категоричен, че не е удрял жената. Той също имал охлузвания.

Comments

comments