Около килограм хероин са погълнали двамата мъже задържани в понеделник

Близо 1 кг хероин са погълнали двамата мъже, които бяха задържани на ГКПП – Кулата в понеделник, съобщиха от МВР. Акцията е предприета след информация за двама мъже, които възнамеряват да погълнат хероин, за да го трафикират към Западна Европа.

Около 18 часа, в района на ГКПП – Кулата за проверка бил спрян лек автомобил „Мерцедес“ с благоевградска регистрация, управляван от 49-годишният К.К. от Гоце Делчев, криминално проявен, осъждан в България за самоуправство, осъждан също и в Гърция и Франция. В колата пътували 51-годишният Б.Б. от Благоевград, регистриран в полицията за повреждане и унищожаване и осъждан в Италия, и 33-годишният Р.Ч. от Гоце Делчев. В хода на разследването било установено, че двамата мъже същия ден са погълнали по 50 капсули хероин, с тегло около 10 грама всяка, общо към 1 килограм. Капсулите били изработени от пръсти на латексови ръкавици.

Както информирахме, двамата мъже бяха настанени в МБАЛ-Благоевград, където под лекарско наблюдение се освободили от опасното стомашно съдържание. По случая е образувано досъдебно производство. На двамата е повдигнато обвинение и с постановление на прокурор са задържани за срок от 72 часа, а 33-годишния мъж след разпит, е освободен. Работата по случая продължава.

Comments

comments